Interview Bierenbroodspot in Trouw

Amsterdam is natuurlijk te gek, maar héél druk. Mijn atelier daar is ook een toonruimte, ik ontvang er veel mensen, geef lezingen. In Toscane kan ik lekker uitpuffen, weer helder worden. Ik woon in een podere, een 350 jaar oude boerderij bij het dorpje Belforte. Het is een klein landgoed dat ik heb gekocht, ik maak er mijn eigen olijfolie en af en toe ook wijn. We hebben vijvers en er loopt een rivier langs. Het is een groot paradijs.

Rubriek: Opladen in de zomer

Hoe vieren kunstenaars vakantie? Hoe laden ze hun creatieve batterij weer op? Vandaag: Gerti Bierenbroodspot (79). De beeldend kunstenaar heeft zich teruggetrokken tussen haar eigen wijnranken en olijfbomen in Toscane.

Gerti Bierenbroodspot krijgt door Toscane fijnbesnaarde ogen en oren

Houdt u ook echt vakantie in het paradijs?
Nee, ik werk altijd gewoon door, ik heb nu een grote opdracht, die doe ik het liefst in Italië. Hier kan ik mij zó goed concentreren, ik heb een beeldhouwatelier en een schildersatelier met zuilen en hoge dakramen en kan de dagen indelen zoals ik wil, niet van 9.00 tot 17.00 uur of zo. Het maakt niet uit. Ik werk aan een heel groot schilderij, maar ik moet nog bedenken wat ik ga schilderen.

Lees het volledige interview met Gerti Bierenbroodspot op de website van Trouw

Foto bovenin deze pagina: Ruben Schumacher

Tags: