CODEX BIERENBROODSPOT

Een nieuw object over de reizen van de kunstenaar naar archeologische bestemmingen in o.a. Jordanië, Italië, Egypte, Syrië, Libanon, Libië en Spanje.

We zijn verheugd om aan u te presenteren: CODEX BIERENBROODSPOT
Het verhaal van de levenslange reizen en avonturen van de Nederlandse kunstenaar, geproduceerd op dik, kunstdrukpapier met 50 nieuwe schilderijen in Full-Colour, en gebonden in roodkoperen voor- en achterzijde. Het koper is voorzien van een fraaie gravure en elke editie is genummerd van 1-100, een uniek en bijzonder kunstobject in een gelimiteerde oplage.

Bierenbroodspot volgt de stijl van een lange manuscriptentraditie, met name geïnspireerd door de Codex van Leonardo da Vinci, de aantekenboeken die hij verzamelde gedurende 40 jaar van zijn werkzame leven (1478-1518). Zijn observaties en tekeningen werden vastgelegd en bevatten diverse onderwerpen zoals het bestuderen van vluchtgedrag van vogels, schetsen voor schilderijen, van filosofische meditaties tot aan mythen, tekeningen, en zijn speculaties op de helderheid van de maan, de wetten van de sterren en hemels licht. elke pagina was een utiliteit in zijn creatieve proces. en dat vormt de basis van het concept van CODEX BIERENBROODSPOT , een uniek gecreëerde nieuwe mythologie, met tekeningen, schetsen, en notities die aanduiden hoe ideeën zijn ontstaan over bijna een halve eeuw van reizen in een wereld van continue verandering.

When you set out for Ithaca, ask that your way be long, full of adventure, full of instruction.
C.P. Cavafy (Ithaca – 1911)

De Codex begint met haar eerste reis, als student-kunstenaar op Minorca in 1963 (we zien Bierenbroodspot, destijds, de muren van een onderwater grot schilderen); en een beetje later te paard in de bergen van Andalusië, waar ze een bijzondere route volgde, naar verschillende en bijna onbereikbare dorpen. Het eindigt met de tumultueuze landschappen van Libië en haar schilderijen van Lepsis Magna in de 21e eeuw. CODEX BIERENBROODSPOT brengt alles wat de geest van de kunstenaar afgelopen decennia verrijkt heeft in kaart, gedurende haar verblijf tussen archeologische ruïnes en overnachtingsplekken voor karavanen. Daar waar ooit sprake was van vrede, heerst nu oorlog en gevaar, de oude wereld waar zij getuige van is geweest, vernietigd door het toerisme en verdwenen. niemand zou ooit nog in haar voet sporen kunnen treden, het is onmogelijk om te doen wat zij ooit heeft ondernomen en te ervaren wat haar ogen hebben gezien.

50 Full-Colour schilderijen, 30 pagina’s met foto’s, en 280 pagina’s tekst, notities, tekeningen en geografische kaarten verbinden verschillende lagen in de tijd van alle soorten: woestijnen, eilanden, tempels, uitgehouwen rotsgraven, de onvoorspelbare vormen van egypte, syrië, Jordanië, Libanon, Libië, serendipiteit van de liefde, bedoeïenen, zigeuners, vallende bommen, kometen in een sterrenhemel, vluchtelingen, vermoorde vrienden, geuren van specerijen, koken op open vuur in koude woestijn nachten en de geur van ceder hout die overal terugkomt. de Codex is een vastgelegde weelderige cascade van herinneringen, beelden, woorden, en getuigenissen, gebonden in rood koper.

Specificaties
taal: Nederlands
formaat: 34 x 45 cm
360 pagina’s
koper op snee
geur van cederhout
gesigneerd door de kunstenaar
boekverzorging: Wout de Vringer
gegraveerde koperen omslag, handgemaakt door: Design & Artbook, vervaardigd in Novara, Italië – www.facebook.com/designandartbook
geproduceerd door: Exclusive Artbooks [The Art of bookmaking] – www.exclusiveartbooks.eu
uitgever: Uitgeverij Komma [bijzondere en bekroonde boeken], Den Haag

Lees ook het nieuwsbericht over De Codex >>