The King of Atlantis in Beeldentuin Ravesteyn

Van vrijdag 24 mei tot en met zondag 16 juni is de ruïne Ravesteyn in Heenvliet het decor voor kunstenaars uit binnen- en buitenland.

Bijzondere aandacht is gericht op het werk van de Amsterdamse kunstenaar Gerti Bierenbroodspot. Deze kunstenaar, dichter, schrijver en amateur-archeoloog is één van de veelzijdigste kunstenaars van Nederland. Met haar beeld The King of Atlantis vormt Bierenbroodspot het beeldmerk van de 26e editie van Beeldentuin Ravesteyn.

Ieder jaar wordt er een beeldentuin expositie georganiseerd op het weelderige Landgoed Ravesteyn in Heenvliet. Gedurende vier weekenden is er kunst van hoge kwaliteit te zien in de tuinen van Ravesteyn. De verkoop van de kunstwerken heeft onder andere als doel het in stand houden en herstellen van de ruïne.

De historische achtergrond van de ruïne is de aanleiding van de beeldentuin. De ruïne wordt omringd door een slotgracht en het landgoed bestaat uit een Engelse landschapstuin, een formele tuin, een loofgang, een vijvertuin, paddenpoel, verschillende bospaden, schapenweiden en een sterrenbos. Zeer de moeite waard!

Datum: 24 mei t/m 16 juni 2019
Ruïne Ravesteyn te Heenvliet
Website: https://www.beeldentuinravesteyn.nl/kunstenaars-2019/

Het opbouwen van de expositie

Tags: